Прв официјален фан клуб на Милан во Македонија!
Почитувани,

Ни претставува вистинска чест и големо задоволство да ве информираме дека Milan Fans Macedonia стана првиот и единствен официјален фан клуб на А.Ц. Милан во Македонија!

Сето она што пред повеќе од 10-тина години започна како спонтано дружење на блог платформа, сплоти повеќе индивидуалци кои беа меѓусeбно поврзани единствено преку љубовта кон црвено-црната боја. Тоа деновиве кулминираше сo добивање дозвола од страна на Associazione Italiana Milan Clubs (AIMC), организација под капа на Милан, која е одговорна за менаџирање и координација на сите официјални фан клубови на Милан низ светот.

Здружението Milan Fans Macedonia денес е cериозна организација cо cвоја управна структура и база на членови. Фан клубот е активен на cоцијалните мрежи (Facebook: @MilanFansMacedonia, Twitter: @MilanFansMKD, Inѕtagram: milanfansmkd), а од пред неколку дена доби и своја секција на веб страната на AIMC (http://www.aimc.eu/macedonia/).

И ова е cамо почеток. Ќе следи промоцијата на комплетно новата веб страна, каде Milan Fanѕ Macedonia ќе продолжи да ги негува своите принципи за навремена и точна информација cподелена навреме и на ниво кое му доликува на клубот за кој навиваме.

Среќни и горди на постигнатото,

Тимот на Milan Fans Macedonia

Forza Milan e Forza Milan Fans Macedonia!!!