Прв официјален фан клуб на Милан во Македонија!
Иван Газидис се поблиску до Милан!

Иван Газидис се поблиску до Милан!

Трансфер периодот заврши и лигата започна, но Елиот продолжува да работи на доведување нови лица, овој пат во менаџментот на клубот. Вчера во Каса Милан се одржа состанок на бордот на директори, каде беше присутен и претседателот на клубот, Паоло Скарони, кој по...
Кинеската ера е готова, Милан и официјално во рацете на Елиот!

Кинеската ера е готова, Милан и официјално во рацете на Елиот!

Елиот Менаџмент Фонд (Elliott Management Fund) и официјално стана сопственик на Милан! Откако претходниот сопственик Јонгхонг Ли не успеа во договорениот рок да го врати последниот дел од 32 милиони евра, од заемот со вкупна вредност од 415 милиони евра со чија помош...
Фасоне: Невозможно е да се задоволат дел од барањата на УЕФА!

Фасоне: Невозможно е да се задоволат дел од барањата на УЕФА!

Извршниот директор на Милан, Марко Фасоне на повеќе наврати напомена дека УЕФА има барања кои се невозможни да се исполнат. Во Април годинава се случи промената на сопственоста во Милан, кога клубот беше превземен од кинеска групација предводена од Јонгхонг Ли. На...