Прв официјален фан клуб на Милан во Македонија!
Почеток на нова ера во Милан!

Почеток на нова ера во Милан!

Со оглед на промената на сопственоста на Милан која се случи минатата недела, со преземањето на управувањето од страна на Елиот фондот, денес на состанокот на Бордот на директори на клубот, беше изгласан новиот состав на директори. Ова претставува нов почеток за Милан...
Демант на Претседателот Јонгхонг Ли

Демант на Претседателот Јонгхонг Ли

Претседателот на Милан, Јонгхонг Ли, денес објави демант на шпекулациите кои се појавија деновиве во врска со истрагата за перење на пари од страна на претходниот сопственик на Милан, компанијата Фининвест. Во продолжение е целосниот демант: “Написите кои беа...
Рекапитулација 2017 | Продажбата на Милан!

Рекапитулација 2017 | Продажбата на Милан!

Дефинитивно најважниот настан за Милан во 2017, па и цела деценија наназад, се случи во април. Клубот ја промени сопственоста по повеќе од 30 години. Симболот на Милан, сопственикот на клубот Силвио Берлускони, најде соодветен инвеститор на кого му го предаде своето...
Фасоне: Невозможно е да се задоволат дел од барањата на УЕФА!

Фасоне: Невозможно е да се задоволат дел од барањата на УЕФА!

Извршниот директор на Милан, Марко Фасоне на повеќе наврати напомена дека УЕФА има барања кои се невозможни да се исполнат. Во Април годинава се случи промената на сопственоста во Милан, кога клубот беше превземен од кинеска групација предводена од Јонгхонг Ли. На...