Прв официјален фан клуб на Милан во Македонија!
Гатузо: Чувствувам голема одговорност, но мојот сон во Милан продолжува!

Гатузо: Чувствувам голема одговорност, но мојот сон во Милан продолжува!

Џенаро Гатузо попладнево ја имаше својата прва прес конференција како тренер на првиот тим на Милан. Беше придружуван и најавен од извршниот и спортскиот директор Фасоне и Мирабели. Пресот го отвори Фасоне кој накратко се осврна на заминувањето на Монтела, на тоа кога...
Фасоне и Мирабели за Гатузо: Не е привремен тренер, со него очекуваме достигнување на потенцијалот!

Фасоне и Мирабели за Гатузо: Не е привремен тренер, со него очекуваме достигнување на потенцијалот!

Мирабели: “Му благодариме на Монтела и неговиот тим. Денес беше тежок ден, но со овој потег се обидуваме да го размрдаме тимот. Одлуката беше донесена во неделата вечер, откако бевме во комуникација со Кина после натпреварот. Во текот на разговорот беше одлучено...